Vendndodhjet për larje përcaktohen nga ku avionët po hedhin në aeroport për të paktën tetë orë. Si një linjë ajrore globale, vendet e larjes së gjenden në të gjithë botën në katërmbëdhjetë aeroporte duke përfshirë Houston, Newark, Singapor, Hong Kong dhe Sao Paulo. ”

“Orari i larjes është i njëjti vit; kjo nuk ndryshon nga sezoni, “thotë Dohm, edhe pse” në dimër, ne shtojmë tre vende të tjera në Florida. Një avion i gjerë kërkon zakonisht pesë orë për të larë me një ekuipazh prej tre deri në pesë persona dhe kjo është bërë të gjitha me dorë duke përdorur një shtyllë zgjatimi “.

Anekënd Atlantikut, Richard Goodfellow nga British Airways shpjegon se frekuenca e avionëve të tij janë të lara “varet nga lloji i avionit, por zakonisht çdo gjashtë deri në tetë javë. Ne përpiqemi të lajmërojmë shkurtimet më të shpeshta, pasi ato bëjnë më shumë ngritje dhe ulje çdo ditë se sa një avion i gjatë. ”

British Airways më së shumti lan avionin në aeroportet e London Heathrow dhe Gatwick, duke përdorur “detergjentë pastrimi specialistë, ashensorë të lartë, furçat e avionit dhe mjaft muskuj!” Çdo avion merr deri në tetë orë për

Singapori përdor “një sistem robotik të pastrimit të avionëve, ashensorë me gërshërë, ashensorë ajrorë dhe depozita uji”, dhe orari i saj nuk ndryshon në mes të llojeve të avionëve të saj (edhe pse SQ vepron vetëm me avionë të gjerë, kështu që aeroplanët e saj janë të gjithë në kategorinë ‘e madhe’); varur nga koha e vitit.